Om Askur & Embla

Om Askur & Embla

Askur & Embla
Dalvägen 2B, Ax-22150 Jomala Åland

Tel.+358(0)18-16 929

E-mail:

Askur & Embla är den åländska återförsäljaren av Prolanas ekologiska sängtillbehör samt Hevea baby och Beco Things barntillbehör. Vi utökar sortimentet kontinuerligt.

Idén bakom Askur & Embla är tillgänglighet till en ekologisk och giftfri vardag. Kemikalier och gifter som omger oss i vår vardag bör åtminstone elimineras i det intimaste rum i vilket vi spenderar så många timmar i dygnet – sovrummet, och för de allra känsligaste av oss, dvs våra barn.

Under den närmaste framtiden kommer vi att utgående från efterfrågan bredda vårt sortiment. Vår strävan är att allt som vi erbjuder ska vara biologisk nedbrytbart och kunna återföras till det naturliga kretsloppet. Vi vill inte uppmana till överkonsumtion utan snarare till val av produkter som underlättar omställningen från en oljebaserad ekonomi till en förnyelsebar. Vårt sortiment reflekterar de varor som vi i vårt eget småbarnsliv anser nödvändiga och praktiska!

All orsak för söta barn och sköna gröna drömmar!

Vem är vi?

Vi som står bakom Askur & Embla heter Petra och Palli. Vi är öbor med en fot på Åland och en på Island. Petra är ålänning och Palli är från Island, tillsammans har vi våra små rackarungar Elvar Má
ni, 2 år, och Sindri Freyr, 2 månader.

Petra har varit miljömedveten sedan skogsmulle-tiden och _MG_0502barndomssomrarna i skärgården. Insikten om att miljöns och vår eget välmående är nära sammanflätat utgör grunden för vår webbutik, Askur & Embla. Varken miljö eller människor mår bra av för mycket kemikalier och gifter i vår omgivning. I synnerhet barnen är utsatta för hormonstörande ämnen och därför vill vi bidra till att giftminimera vår omgivning!

 

Om märket Prolana

I Sverige finns Ekogrossisten som genom Grön Interiör på Söder i Stockholm är den huvudsakliga nordiska återförsäljaren. Ålänningar och finländare som vänder sig till Askur & Embla får förmånliga priser i euro och frakten ordnad utanför Sverige.

För en bättre sömn och vila behöver vi naturliga material utan kemikalier som kan ha skadlig inverkan på våra och våra barns kroppar. Utbudet av helt naturliga och ekologiska sängmaterial i Norden är än så länge inte stort, men Prolanas produkter, hållbart framställda i en by i södra Tyskland, är certifierade med IVN och GOTS standarder. IVN står för International Association of Natural Textile Industry och GOTS för Global Organic Textile Standard. Härmed håller Prolanas produkter vad de lovar: garanterat ekologisk bomull, fårull och naturlatex från FSC-certifierade gummiplantage. Då madrasserna testas av det tyska ECO-institutet och QUL (Quality Association for environmentally-agreeable latex mattresses) är de också garanterat fria från giftiga substanser.

Om märket BEcOThings

BEcOThings är ett företag i Storbritannien som har antagit ett holistiskt synsätt på baby- och barnprodukter- tanken om att du tillsammans med ditt barn ska kunna gräva ner en potta när den är färdigt använd, så ett frö, vattna och låta plantorna växa i jorden! Pottan komposteras över 3-5 år. Istället för konventionell plast är Becogrejerna gjorda av naturfibrer från bambu- och risskal blandat med kåda och naturgummi. Naturligtvis helt giftfritt.

Där för gillar vi Becos komposterbara potta, pall och barnkärl! Läs mer om företaget och dess vision här: http://www.becobabies.com/index.php