Varför ekologiskt till ditt barn?

Nappar, badleksaker och bitringar i naturgummi

Barnen är de som är mest utsatta för kemikalieexponering i vår omgivning. Inte bara för att deras hormonsystem ännu är under utveckling och de således är mer känsliga för hormonstörare, utan också för att de minsta barnen tenderar att stoppa allt i munnen- det är så de upptäcker världen. Bland det värsta de kan sätta i munnen är plast. Bisfenol-A (BPA) som är en hormonstörare är förbjudet i barnmatsburkar men inte i andra barnprodukter ännu.

Askur & Embla har valt att sälja Hevea Baby naturgumminappar och bitleksaker för att det är ett naturligt och giftfritt alternativ till plast. Naturgummi kommer från gummiträdet, Hevea Brasiliensis, och tappas i Malaysia.

Vad gäller badankor är de flesta gjorda av en gul polyvinyl klorid eller BPA-fylld plast, och har hål i botten. Detta möjliggör vatten och smuts kommer in i badleksaken, vilket med tiden möjliggör för mögel och bakterier som e-coli att utvecklas. Med en badleksak ur naturgummi utan hål slipper du allt detta!

Heveas produkter klarar EU-standarden EN1400.

Du gör dessutom en klimatgärning då du väljer naturgummi istället för produkter gjorda på fossil olja!

Ännu en sak vi gillar med Heveas produkter är att de naturligtvis är biologiskt nedbrytbara, men Hevea återvinner dessutom de förbrukade napparna och gör dem till nya leksaker! Så efter att ditt barn har använt sin napp för sista gången kan du ta kontakt med oss på Askur & Embla så skickar vi in den tillsammans med andra nappar till Hevea!

Läs mer på http://heveababy.com/en/!